top of page

WAT IS AIRCONDITIONING ?

 

Onder airconditioning verstaat men het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren.

Dit gebeurt zowel in koeling als in verwarming. Meer specifiek spreekt men over comfort–koeling. Bij comfort–koeling (of verwarming) wordt gestreefd naar een temperatuur tussen de 20ºC en de 25ºC. Naast comfort–koeling heb je ook koeling. Bij koeling ligt de streeftemperatuur onder de 18 ºC. Dit is een belangrijk onderscheid. Bij verwarming wordt een streeftemperatuur ingesteld op 21°C.

Samsung airconditioners zijn standaard airconditioners in warmtepompuitvoering (omkeerbare airco's). Ze bieden naast koeling eveneens de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen.

Volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:

 

Temperatuur

Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen hoe beter het lichaam functioneert.

 

Vochtigheid

Een airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner of warmtepomp ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

 

Zuiverheid

Elke dag komen we in aanraking met lucht die vervuild is. Dankzij de filters waarover een airconditioner ) beschikt, worden schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

 

Luchtcirculatie

Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

 

Ventilatie

Een airco-toestel kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door gerecirculeerde gefilterde lucht, zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.

Samsung Jungfrau

Samsung Crystal

      

Samsung Maldives

de wandtoestellen

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page